Czekoladowo-bananowy budyń jaglany

wtorek, 14 marca 2017
data:post.title




Zdrowy, pożywny i baaaardzo czekoladowy deser.

Składniki:
mleko (250 ml)
przegotowana woda (250 ml)
kasza jaglana (100 g)
gorzka czekolada (8 kostek)
banany (2 sztuki)

Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną porządnie przepłukać na sitku, gorącą wodą z kranu. Przesypać do rondelka i zalać mlekiem i wodą. Gotować pod przykryciem ok. 15 min. od czasu do czasu mieszając (aż kasza wchłonie płyn i zmięknie). Zdjąć z ognia. Do rondelka z kaszą wrzucić czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Na koniec dodać banany. Całość zmiksować blenderem na gładki mus. Przełożyć do miseczek. Udekorować i gotowe!


Smacznego!

N.

Prześlij komentarz